1) Zakupilem komplet na allegro , duzo kasy , ale postanowilem 'zaryzykować'.
2) Jestem jeszcze w trakcie czytania cyklu, za sobą mam ; Czarna Kompanie, Cien w Ukryciu, Biala Roze, Srebrny Grot, Gry Cienia i Sny o Stali.
3) z 1 tomem sie meczylem w lipcu,
jakos ciezko mi sie to czytalo, ciezko bylo mi sie zaglebic mocniej w swiat, jakos wydawalo mi sie to nieprzystepnie napisane, lapidarnie, dzieje sie, ale w sumie nie wiadmo co i po co, takie odnioslem pierwsze wrazenie. W sumie ksiazka zla nie byla, ale mialem chyba nazbyt wygorowane oczekiwania poczawszy od pierwszej strony cyklu.
4) ale z kazdym nastepnym tomem bylo coraz lepiej , wprawniej, z wieksza lekkoscia i swoboda napisane, bardziej wciagajace, jakby bardziej ciekawi bohaterowie, ciekawsze przygody ...
5) im dalej tym lepiej, klimat wreszcie pozytywnie zaskakuje, niesamowicie mroczny, doskonaly, z blyskiem, porywajace wydazenia, doskonale pomysly autora, nieszablonowe rozwiazania, momentami dramatycznie i z mnostwem napiecia , podsumowojac cud, miod, orzeszki

6) naprawde warto wydac kase, godne polecenia, padam na kolana
ktos moglby sie szarpnac i wydac to ponownie, bo cykl Czarna Kompania to kawal świetnego dark-fantasy