autor: Zeb » 03 kwietnia 2018, 23:46 - wt
Minął już ponad rok od mojego ostatniego wpisu. Co sie przez ten ostatni rok wydarzyło? Kurde, nie wiem. Skończył sie Skalp, Y ostatni z mężczyzn, dwie naprawde super serie. Egmont rozpoczął wznowienie 100 naboi, skończą gdzieś pod koniec przyszłego roku pewnie. Egmont wydał drugi tom zbiorczy komiksów z Relaxu wydawanego na przełomie lat 70 i 80. Poza tym kolejne nowe wersje światów Marvela i DC. Zakończyłem już praktycznie zakupy jednego i drugiego. Ile razy można zaczynać to samo...? W tej chwili pozostaję przy Deadpoolu, Mrs Marvel, Hawkeye i Thorze od Egmontu. Z nowych rzeczy: Shi i Katanga od Taurusa, wydawnictwo Nonstop comics, które wypusciło kilka fajnych pozycji ostatnio. Mucha z kolejnymi pozycjami, drogie to jak cholera, ale zwykle duże objętościowo i w większości naprawdę dobre. Aha, Taurus wraca do Queen and Country, wreszcie zakończyły sie przepychanki dotyczące praw autorskich. Gdzies po drodze zakończył sie Monster, jedna z najlepszych mang jakie czytałem. W kinie wysyp komiksowych filmów, na najbliższe kilka lat zapowiedziano podobno prawie 40... adaptacji komiksowych. 40? Naprawdę?
Tak sobie myślę, że gdyby wszyscy ludzie byli braćmi to by nie było sióstr