Moderatorzy: Nightchill, Dhuaine, Andrzej Miszkurka, Kalriem
Tigana pisze:Mam pytanie co z tą nieszczęsną Robin Hobb i jej trylogią "Kupcy i ich Żywostatki" - w zapowiedziach jest napisane, że pierwszy tom "Czarodziejskiego statku" pojawi się dopiero na początku grudnia. Czy to prawda ?
Artur Chruściel pisze:Tigana pisze:Mam pytanie co z tą nieszczęsną Robin Hobb i jej trylogią "Kupcy i ich Żywostatki" - w zapowiedziach jest napisane, że pierwszy tom "Czarodziejskiego statku" pojawi się dopiero na początku grudnia. Czy to prawda ?
No nie. To już się chyba nie skończy. Chyba w końcu podziękuję za przyjemność przeczytania tego cyklu.
A.
Artur Chruściel pisze:No nie. To już się chyba nie skończy. Chyba w końcu podziękuję za przyjemność przeczytania tego cyklu.
A.
Nutiliel pisze:To jest klątwa!! Chyba się popłacze
Tigana pisze:Nutiliel pisze:To jest klątwa!! Chyba się popłacze
Poczekajmy na oficjalne potwierdzenie - już różne dziwne rzeczy działy sie z planami wydawniczymi. Najważniejsze żeby zaczęli wydawac - jak się pokaże pierwszy tom to już pójdzie z górki.
Tigana pisze:Poczekajmy na oficjalne potwierdzenie - już różne dziwne rzeczy działy sie z planami wydawniczymi. Najważniejsze żeby zaczęli wydawac - jak się pokaże pierwszy tom to już pójdzie z górki.
Andrzej Miszkurka pisze:I tym optymistycznym akcentem pozwole sobie zakończyć ten długi post
Pozdrawiam wszystkich naszych sympatyków.
wink: JR
Andrzej Miszkurka pisze: Zeby nie być gołosłownym niech za przykład posłuży jedna z naszych niewątpliwie pod względem literackim słaba pozycja (celowo podaje przykład z naszego podwórka)
Barry Trotter i beszczelna parodia, sprzedaż okoł 20 000 egz i wiele komentarzy. Z drugiej strony Hob i jej cykl sprzedaż przez 2 lata na poziomie 4000 egz. To dotyczy trylogi złotoskórego bo już wznowienia, to sprzedaż jest na poziomie 2000 egz. Mógłbym tu wymienić wiele iinych świetnych książek, np Erikson sp 2500-3000 egz, Bakker 1800, Williams 1400 Wolfe 1200, nawet Kay i jego nowa powieś na dziśiaj sp około 2500 egz
Caylith pisze:To samo pytanie mam odnośnie "Świata Czarownic" Andre Norton (i niech mi nikt nie wtyka, ze jest to seria niepopularna!).Mistrzyni niedawno odeszla z tego padolu łez - fajnie by bylo zobaczyc wznowienie tej konkretnej serii ku jej pamieci
Wróć do Przejrzyj zanim napiszesz...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość