Moderatorzy: Nightchill, Dhuaine, Andrzej Miszkurka, Kalriem
Andrzej Miszkurka pisze:Postaram się odpowiedzieć na wszystkie pytania w weekend. Teraz, jednak, ja mam do was jedno pytanko i prośbę o pomoc. Czy przychodzą wam do głowy nazwiska dobrych tłumaczy, czujących klimat fantasy, z dorobkiem, z którymi jeszcze nie współpracujemy. Niestety, wzbogaciliśmy, się o kilka serii fantasy i dotychczasowymi siłami nie podołamy, a chcemy, żeby było regularnie i dobrze... Tak więc, jeśli ktoś wam przyjdzie do głowy, będę wdzięczny.
Thuringwethil pisze:Jestem zauroczona tłumaczeniem Lovecrafta w wykonaniu pana Macieja Płazy - może warto tez dać sznasę w innych obszarach fantastyki
Moore pisze:Współpraca w charakterze tłumacza akurat z Solarisem nie jest (dla mnie, zaznaczam) rekomendacją. Solaris nie słynie z dobrych przekładów.
Lord pro traktor pisze:wydaje mi sie ze andrzejowi byloby latwiej, gdyby wszyscy pisali na jakiej podstawie oceniaja danego tlumacza jako odpowiedniego, a nie tylko wymieniali jego nazwisko. przywolanie ksiazek, jakie przelozyl, tez niewiele daje, bo nie wiadomo, czy rekomendujacy znal tekst oryginalu, a andrzej tez moze nie znac. warto to zaznaczyc.
Wróć do Przejrzyj zanim napiszesz...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość